Mini tarte cu ananas

Aceste mini tarte sunt un deliciu !

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu ananas

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 50 ml apa rece
  • 120 g unt rece
  • 2 linguri de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de sare
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • cubulete de ananas din compot
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul si praful de sare. Amestecam usor. Adaugam untul rece taiat cubulete. Incorpororam cu varful degetelor untul in faina pana amestecul are textura pesmetului. Adaugam galbenusul de ou si apa. Amestecam usor cu mainile.. Scoatem aluatul pe masa de lucru, presaram putina faina si il framantam putin cat sa devina o bila compacta. Acoperim aluatul cu o folie de plastic si il lasam la frigider pentru 15 minute. Scoatem aluatul din frigider luam din el bucati pe care le modelam in forme de tarte sau intr-o tava de briose asa cum am pocedat eu. Cu ajutorul degetelor modelam bine aluatul si tapetam bine forma. Asa procedam cu toate formele de tarta. Cu o furculita intepam usor baza aluatului. Punem deasupra fiecarei tarte o bucata mica de foaie de copt peste care punem orez. Puteti pune si fasole sau naut. Lasam tartele la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C. Crema: Mixam frisca cu cele 2 plicuri de zahar vanilat. Cand frisca s-a intarit adaugam si crema de mascarpone. Mixam usor pana se incorporeaza. Puteti sa folositi ce crema va place mai mult ( crema de ciocolata, crema de vanilie, etc). Taiem ananasul bucatele. La baza tartei punem ananas iar apoi cu un pos ornam frumos tartele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide