Un desert usor si racoros, pentru un weekend dulce, mai ales ca nu are nevoie de flacara aragazului pentru a fi pregatit. Daca va place mult lamaia, veti fi incantati....
Untul il tinem la temperatura camerei, de seara pina dimineata.
Biscuitii ii sfaramam cu mana sau in blender, dar nu mult timp, sa nu se faca faina. Intr-un vas mai mare, amestecam biscuitii faramitati cu untul moale si coaja de la 1/2 de lamaie. Framantam bine si apoi punem blatul intr-o forma mare de tarta cu diametrul de 28 cm, dupa ce am uns-o cu putin unt.
Presam bine cu mana sau cu o lingura si punem apoi blatul tartei la rece, pina pregatim umplutura. Amestecam crema de branza cu laptele condensat, cu frisca batura, cu semintele din pastaia de vanilie si cu restul cojii de lamaie( o lamaie si 1/2). Scoatem blatul de la rece si rasturnam umplutura de branza, pe blat, apoi nivelam branza.
Dam iar la rece tarta pina facem Torta Gelee conform instructiunilor de pe plic (eu am mai adaugat putina esenta de vanilie si de lamaie, in jeleu. Cu ajutorul unei linguri punem jeleul pe tarta, incepind din mijloc catre exterior.
Trecem apoi la ornarea tartei, dupa cum ne place.
Se lasa la rece pina a doua zi... asta daca rezistati, apoi se portioneaza. Pofta mare sa aveti !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii