O tartă cu dovleac e rețeta perfectă de toamnă. Încearcă rețeta lui Alex Cîrțu și o să iubești dovleacul!
Pasii de preparare pentru blat.
1. Pentru blat, pune în 300g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa… astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 3- de minute la frigider.
2. După 30 de minute, încălzește-l un pic în maini, apoi pune o foaie de hartie de copt pe blat, pune aluatul si apoi încă o foaie deasupra, apoi ești gata să întinzi aluatul, prin această metodă, nu se va rupe. Întinde aluatul, si cand e puțin mai mare decat forma de tartă, ia hartia de deasupra, pun un pic de făină pe aluat și pe făcăleț, rulează-l pe făcăleț și pune aluatul în tava pe care ai tapetat-o cu unt si făina. Cel mai bine e ca forma de tartă să aiba fundul detașabil, te ajută să o scoti la final.
3. Trebuie să coci blatul, înțeapă-l mai întai din loc în loc să nu se umfle. Pune apoi deasupra o hartie de copt si peste toarnă boabe de fasole sau de linte, vor ajuta ca blatul să nu crească în exces. Bagă aluatul la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade, pana devine auriu.
Compoziția:
1. Între timp faci compozitia. Ai nevoie de 1 kg de dovleac dat pe răzătoare. Într-o tigaie încăpătoare, adaugă untul si călește dovleacul împreună cu zahărul. La final pune extractul de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara si nucșoara rasă. Cand dovleacul s-a înmuiat, pune si smantana de gătit si amestecă pana se îngroașă compozitia. Blendează compoziția si las-o să se răcească.
2. Cand s-a răcit pune peste compoziție cele 3 ouă si bledează pană se încorporează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
3. Cand aluatul e gata, toarnă deasupra compozitia si bagă totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 35-45 de minute, pană se încheagă și se rumenește frumos deasupra.
4. La final las-o să se răcească înainte de o tăia. Poți să o mănanci cu frișcă sau înghețată de vanilie.
O să ai nevoie de următoarele ustensile: formă de tartă cu fund detașabil - 24 cm, 2 boluri mari, tigaie mare, răzătoare, făcăleț, hartie de copt, linte/ fasole – pentru coacere
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii