Azi va ofer niste tarte minunate cu ciocolata pregatite cu fructe de sezon, in cazul meu, coacaze rosii proaspat culese din gradina.Imi sunt tare dragi! Sunt atat de gustoase si atat de aspectuoase incat nu m-am indurat sa le fac dulceata, nici macar sa le transform in sirop.Am decis ca ele sa fie ingredientul principal al unor tarte cu ciocolata si sincer va spun am aluat o decizie grozava, caci au iesit absolut fabuloase! Voi nu e musai sa le pregatiti cu coacaze, puteti alege si alte fructe cum ar fi zmeura, capsuni, afine, sau orice altceva doriti, gustul va fi la fel de intens, crema la fel de cremoasa, textura la fel de minunata si combinatia la fel de perfecta! S-aveti spor si pofta mare!!!
*Pregatim aluatul de tarte asa:
1.Tapetam cu unt si faina forme de tarte.
2.Intr-un castron punem untul, unsoarea, zaharul, sarea si incepem sa le amestecam cu o lingura de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteza mica, doar pana ingredientele se combina usor.
3.Adaugam apoi faina si oul.De acum incepem sa framantam cu mana, asa, mai incet.
4.Cand aluatul incepe sa devina nisipos adaugam smantana, dar putin cate putin.Framantam si continuam sa punem smantana pana aluatul incepe sa se formeze.La sfarsit trebuie sa obtinem un aluat usor elastic, usor unsuros si cu o consistenta potrivit de moale.
5.Dam aluatului forma unei bile, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru 1-2 ore, cu cat mai mult cu atat mai bine, sau, daca va grabiti puneti aluatul la congelator pentru o ora.
6.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem aluatul si il impartim in 6-8-10 bucati, in functie de marimea formelor de tarta pe care le aveti.
7.Il intindem usor cu o sucitoare pe masa pudrata lejer cu faina, apoi decupam forme rotunde.Tapetam cu cercurile rezultate formele de tarte pregatite anterior.Le intepam usor cu o furculita ici-colo, le asezam intr-o tava si le dam la cuptor la foc mediu-iute pana sunt aurii.Cand sunt gata, le lasam sa stea putin in forme sa se tempereze si abia apoi le scoatem cu grija din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca complet.
*Intre timp pregatim umplutura de ciocolata asa:
1.Punem intr-o cratita pe foc smantana (sau frisca), zaharul, putina sare si lasam la foc mic pana incepe sa faca bule micute pe margine.Urmarim cratita pentru ca amestecul sa nu fiarba, dar trebuie sa fie mai fierbinte pentru a se putea topi ciocolata
2.In momentul in care bulele incep sa se formeze, luam cratita de pe foc, punem ciocolata rupta in cubulete marunte si amestecam energic cu un tel pana obtinem o compozitie vascoasa si cremoasa.
2.Lasam chiar foarte putin crema sa se raceasca si apoi adaugam esenta de vanilie.
*Asamblare:
1.Turnam in fiecare forma de tarta putina crema de ciocolata cat sa acopere fundul.
2.Punem apoi un rand de boabe de coacaze, dupa care, turnam din nou crema de ciocolata pana se umple fiecare tarta.
3.Asezam deasupra cate un ciorchine de coacaze, cate o frunzulita de menta si le dam la rece pentru 1-2 ore.
Servim tartele reci!
Pofta mare va doresc!
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcCuloare,simplitate si gust!
Sufleu de branza cu brocoliRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste prima data cand pregatesc musaca de cartofi cu carne. Am citit mai multe retete atat de pe Bucataras, cat si de pe alte...
Musaca de cartofi cu carne
Comentarii