Azi va ofer niste tarte minunate cu ciocolata pregatite cu fructe de sezon, in cazul meu, coacaze rosii proaspat culese din gradina.Imi sunt tare dragi! Sunt atat de gustoase si atat de aspectuoase incat nu m-am indurat sa le fac dulceata, nici macar sa le transform in sirop.Am decis ca ele sa fie ingredientul principal al unor tarte cu ciocolata si sincer va spun am aluat o decizie grozava, caci au iesit absolut fabuloase! Voi nu e musai sa le pregatiti cu coacaze, puteti alege si alte fructe cum ar fi zmeura, capsuni, afine, sau orice altceva doriti, gustul va fi la fel de intens, crema la fel de cremoasa, textura la fel de minunata si combinatia la fel de perfecta! S-aveti spor si pofta mare!!!
*Pregatim aluatul de tarte asa:
1.Tapetam cu unt si faina forme de tarte.
2.Intr-un castron punem untul, unsoarea, zaharul, sarea si incepem sa le amestecam cu o lingura de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteza mica, doar pana ingredientele se combina usor.
3.Adaugam apoi faina si oul.De acum incepem sa framantam cu mana, asa, mai incet.
4.Cand aluatul incepe sa devina nisipos adaugam smantana, dar putin cate putin.Framantam si continuam sa punem smantana pana aluatul incepe sa se formeze.La sfarsit trebuie sa obtinem un aluat usor elastic, usor unsuros si cu o consistenta potrivit de moale.
5.Dam aluatului forma unei bile, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru 1-2 ore, cu cat mai mult cu atat mai bine, sau, daca va grabiti puneti aluatul la congelator pentru o ora.
6.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem aluatul si il impartim in 6-8-10 bucati, in functie de marimea formelor de tarta pe care le aveti.
7.Il intindem usor cu o sucitoare pe masa pudrata lejer cu faina, apoi decupam forme rotunde.Tapetam cu cercurile rezultate formele de tarte pregatite anterior.Le intepam usor cu o furculita ici-colo, le asezam intr-o tava si le dam la cuptor la foc mediu-iute pana sunt aurii.Cand sunt gata, le lasam sa stea putin in forme sa se tempereze si abia apoi le scoatem cu grija din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca complet.
*Intre timp pregatim umplutura de ciocolata asa:
1.Punem intr-o cratita pe foc smantana (sau frisca), zaharul, putina sare si lasam la foc mic pana incepe sa faca bule micute pe margine.Urmarim cratita pentru ca amestecul sa nu fiarba, dar trebuie sa fie mai fierbinte pentru a se putea topi ciocolata
2.In momentul in care bulele incep sa se formeze, luam cratita de pe foc, punem ciocolata rupta in cubulete marunte si amestecam energic cu un tel pana obtinem o compozitie vascoasa si cremoasa.
2.Lasam chiar foarte putin crema sa se raceasca si apoi adaugam esenta de vanilie.
*Asamblare:
1.Turnam in fiecare forma de tarta putina crema de ciocolata cat sa acopere fundul.
2.Punem apoi un rand de boabe de coacaze, dupa care, turnam din nou crema de ciocolata pana se umple fiecare tarta.
3.Asezam deasupra cate un ciorchine de coacaze, cate o frunzulita de menta si le dam la rece pentru 1-2 ore.
Servim tartele reci!
Pofta mare va doresc!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii