Tarte cu ciocolata si coacaze rosii

Azi va ofer niste tarte minunate cu ciocolata pregatite cu fructe de sezon, in cazul meu, coacaze rosii proaspat culese din gradina.Imi sunt tare dragi! Sunt atat de gustoase si atat de aspectuoase incat nu m-am indurat sa le fac dulceata, nici macar sa le transform in sirop.Am decis ca ele sa fie ingredientul principal al unor tarte cu ciocolata si sincer va spun am aluat o decizie grozava, caci au iesit absolut fabuloase! Voi nu e musai sa le pregatiti cu coacaze, puteti alege si alte fructe cum ar fi zmeura, capsuni, afine, sau orice altceva doriti, gustul va fi la fel de intens, crema la fel de cremoasa, textura la fel de minunata si combinatia la fel de perfecta! S-aveti spor si pofta mare!!!

Portii
8
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarte cu ciocolata si coacaze rosii

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 gr. unt moale
  • 100 gr. unsoare moale
  • 1 lingurita bicarbonat stins in otet
  • sau zeama de lamaie
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • smantana cat cuprinde
  • putina sare
  • Umplutura de ciocolata:
  • 500 ml. frisca (sau smantana cu continut mare de grasime 30%)
  • 2 linguri de zahar
  • 450 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacao 70%
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • putina sare
  • coacaze rosii
  • Decor:
  • ciorchine de coacaze rosii
  • frunzulite proaspete de menta

Mod de preparare

*Pregatim aluatul de tarte asa:

1.Tapetam cu unt si faina forme de tarte.

2.Intr-un castron punem untul, unsoarea, zaharul, sarea si incepem sa le amestecam cu o lingura de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteza mica, doar pana ingredientele se combina usor.

3.Adaugam apoi faina si oul.De acum incepem sa framantam cu mana, asa, mai incet.

4.Cand aluatul incepe sa devina nisipos adaugam smantana, dar putin cate putin.Framantam si continuam sa punem smantana pana aluatul incepe sa se formeze.La sfarsit trebuie sa obtinem un aluat usor elastic, usor unsuros si cu o consistenta potrivit de moale.

5.Dam aluatului forma unei bile, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru 1-2 ore, cu cat mai mult cu atat mai bine, sau, daca va grabiti puneti aluatul la congelator pentru o ora.

6.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem aluatul si il impartim in 6-8-10 bucati, in functie de marimea formelor de tarta pe care le aveti.

7.Il intindem usor cu o sucitoare pe masa pudrata lejer cu faina, apoi decupam forme rotunde.Tapetam cu cercurile rezultate formele de tarte pregatite anterior.Le intepam usor cu o furculita ici-colo, le asezam intr-o tava si le dam la cuptor la foc mediu-iute pana sunt aurii.Cand sunt gata, le lasam sa stea putin in forme sa se tempereze si abia apoi le scoatem cu grija din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca complet.

*Intre timp pregatim umplutura de ciocolata asa:

1.Punem intr-o cratita pe foc smantana (sau frisca), zaharul, putina sare si lasam la foc mic pana incepe sa faca bule micute pe margine.Urmarim cratita pentru ca amestecul sa nu fiarba, dar trebuie sa fie mai fierbinte pentru a se putea topi ciocolata

2.In momentul in care bulele incep sa se formeze, luam cratita de pe foc, punem ciocolata rupta in cubulete marunte si amestecam energic cu un tel pana obtinem o compozitie vascoasa si cremoasa.

2.Lasam chiar foarte putin crema sa se raceasca si apoi adaugam esenta de vanilie.

*Asamblare:

1.Turnam in fiecare forma de tarta putina crema de ciocolata cat sa acopere fundul.

2.Punem apoi un rand de boabe de coacaze, dupa care, turnam din nou crema de ciocolata pana se umple fiecare tarta.

3.Asezam deasupra cate un ciorchine de coacaze, cate o frunzulita de menta si le dam la rece pentru 1-2 ore.

Servim tartele reci!

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Compot de prune
2
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
4
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
5
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Parteneri
Desert brownie cheesecake
Bucataras.RO

Desert brownie cheesecake

Foarte bună,te lingi pe degete nu alta!

Desert brownie cheesecake
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia