Blat de tort mai dietetic

Intr-un vas mai mare se pun ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praful de copt si bicarbonatul) si se amesteca bine pana se omogenizeaza,in alt va

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina-550 g
  • cacao-25 g(o lingura mare cu varf)
  • zahar-300 g
  • lapte-500 g (eu am pus cu 1
  • 5% grasime)
  • 2 oua
  • 220 g-unt topit si racit sau ulei de masline sau 110 margarina si 110 g ulei de masline
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt-12 g
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • un varf de sare

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare se pun ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praful de copt si bicarbonatul) si se amesteca bine pana se omogenizeaza,in alt vas se pun ingredientele lichide(laptele,galbenusurile, untul topit sau uleiul si esenta de vanilie) si se amesteca pana se omogenizeaza cu telul.NU FOLOSITI MIXERUL.

Separat se bat albusurile cu sarea pana devin tari.

Cand avem toate ingredientele omogenizate (cele uscate,lichide si albusurile) se toarna compozitia lichida peste cea uscata toata odata si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine,dupa aceea se toarna albusurile si se amesteca pana se incorporeaza bine.

Se pune in tava de tort,tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 180-190 grade celsius timp de o ora sau pana trece de testul scobitoarei.
Se poate servi cu orice tip de crema.Este indicat sa fie facut cu o zi inainte de folosire

Torturi recomandate

Tort cu mere coapte

Tort cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide