Caleidoscop multicolor

Se bat albusurile spuma cu esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se adauga albusurile batute. Se pune faina, p

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema: 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 400 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri amidon
  • Pentru decor: capsuni
  • caise si mere din compot
  • fructe de padure
  • 1 plic jeleu pentru prajitura

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se adauga albusurile batute.

Se pune faina, praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa si tapetata. Se coace in cuptorul preincalzit circa 15 minute.

Se amesteca bine branza de vaci cu smantana, frisca si cu zaharul.

Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza amestecand usor de jos in sus.

Se adauga amidonul turnat in ploaie, se omogenizeaza compozitia, se scoate blatul din cuptor si se toarna amestecul de branza.

Se introduce din nou in cuptor si se lasa 30 minute.

Dupa ce tarta s-a racorit, se pun fructele bine scurse, se presara jeleul conform indicatiilor de pe plic si se toarna in mijlocul tartei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide