Cheesecake de capsuni cu jeleu de visine

Este o reteta racoritoare care nu necesita coacere si timp indelungat de preparare.

Portii
10
Timp pregatire
630 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake de capsuni cu jeleu de visine

Ingrediente

  • blatul:
  • 400 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr de unt topit
  • crema:
  • 600 gr branza de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 gr gelatina
  • 1 plic de zahar vaniliat
  • pentru jeleu:
  • 300 gr visine din borcan fara samburi
  • 100 ml apa
  • 10 gr gelatina
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Se sfarma biscutii digestivi si se amesteca cu margarina sau untul topit pana devin nisiposi, apoi se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si se taseaza bine. Pe margini se pun capsuni taiate in doua, apoi tava cu blatul se pune la rece pentru jumatate de ora sa se intareasca.

Intre timp se pregateste crema de branza astfel: Pentru inceput trecem la hidratarea gelatinei in apa rece timp de 5 minute. Apoi punem laptele la incalzit ( nu sa fiarba, ci sa ne arda putin la degete), apoi punem gelatina hidratata in lapte, lapte pe care il punem in frisca batuta. Se pune branza de vaca intr-un castron impreuna cu zaharul si se amesteca cu mixerul pana devine o crema, apoi se adauga treptat frisca si se mai amesteca timp de 5 minute. Se pune si laptele cu gelatina. Se da din nou la rece timp de 2-3 ore sa se intareasca.

Preparam jeleul de visine deasupra. Desfacem visinele si le punem in blender impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Punem din nou gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute. Pasta de visine rezultata din blender o punem pe foc sa fiarba 2 minute, o lasam sa se raceasca putin, dar nu de tot, pentru ca daca este rece, gelatina nu isi face efectul. Cand s-a mai racit, adaugam gelatina hidratata peste blat si il lasam la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta