Reteta am gasit-o pe un site si imediat m-am indragostit de ea. Prima data am facut-o in varianta originala, dar apoi am transformat-o in varianta mea, cu cirese
Biscuitii digestivi (pot fi folositi si normali dar acestia sunt mai buni deoarece se leaga mai bine blatul) se fac pudra intr-un robot peste ei adaugandu-se untul topit si se amesteca cu o furculita pana cand toti biscuitii sunt imbibati cu unt. Se pune intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da la frigider pana s-au intarit. De regula cand este gata crema de branza de preparat este gata si blatul Crema de branza trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pun cele 20 g gelatina la inmuiat cu 100 ml apa rece si se lasa cam 10 min. Crema de branza se bate cu zaharul bine, iar apoi se toarna in fir subtire smantana lichida (pentru frisca). Laptele se incalzeste usor (nu trebuie sa fie fierbinte) si peste el se toarna gelatina si se amesteca bine. Apoi laptele cu gelatina dizolvata se toarna incet peste crema de branza si se amesteca bine cu mixerul. Se aranjeaza ciresele jumatati peste blatul de biscuiti si toata compozitia de branza se toarna peste biscuiti si se da la frigider cel putin 1 ora. Pentru jeleu (poate fi facut cu orice fruct) se pun capsunile intr-o oala cu 3 lg de zahar si se lasa sa fiarba 5 min. Intre timp se hidrateaza gelatina (10 g) cu apa timp de 10 min. Cand sunt gata capsunii se dau la o parte de pe foc. Dupa 5 min pot fi facuti pasta cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie. Peste pasta de capsuni se toarna gelatina si se amesteca bine. Compozitia la temperatura camerei se toarna peste tort si se da la frigider cel putin 1 ora. Se poate decora cu capsuni sau cirese In poze aveti varianta si cu capsuni :) ps: crema de branzanu este una scumpa, am cumparat una produsa pt un supermarket dar smantana pt frisca este La Dorna.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii