Cheesecake fara coacere cu cirese si capsuni

Reteta am gasit-o pe un site si imediat m-am indragostit de ea. Prima data am facut-o in varianta originala, dar apoi am transformat-o in varianta mea, cu cirese

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake fara coacere cu cirese si capsuni

Ingrediente

  • 400 g biscuiti digestivi
  • 400 ml Smantana lichida
  • 600 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte cald
  • 20 g gelatina granulata
  • 200 g cirese pt decor
  • 150 g unt topit pt blat
  • 300 g capsuni pt jeleu
  • 3 lg zahar pt jeleu
  • 10 g gelatina granulata pt jeleu
  • 100 ml apa pt jeleu

Mod de preparare

Biscuitii digestivi (pot fi folositi si normali dar acestia sunt mai buni deoarece se leaga mai bine blatul) se fac pudra intr-un robot peste ei adaugandu-se untul topit si se amesteca cu o furculita pana cand toti biscuitii sunt imbibati cu unt. Se pune intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da la frigider pana s-au intarit. De regula cand este gata crema de branza de preparat este gata si blatul Crema de branza trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pun cele 20 g gelatina la inmuiat cu 100 ml apa rece si se lasa cam 10 min. Crema de branza se bate cu zaharul bine, iar apoi se toarna in fir subtire smantana lichida (pentru frisca). Laptele se incalzeste usor (nu trebuie sa fie fierbinte) si peste el se toarna gelatina si se amesteca bine. Apoi laptele cu gelatina dizolvata se toarna incet peste crema de branza si se amesteca bine cu mixerul. Se aranjeaza ciresele jumatati peste blatul de biscuiti si toata compozitia de branza se toarna peste biscuiti si se da la frigider cel putin 1 ora. Pentru jeleu (poate fi facut cu orice fruct) se pun capsunile intr-o oala cu 3 lg de zahar si se lasa sa fiarba 5 min. Intre timp se hidrateaza gelatina (10 g) cu apa timp de 10 min. Cand sunt gata capsunii se dau la o parte de pe foc. Dupa 5 min pot fi facuti pasta cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie. Peste pasta de capsuni se toarna gelatina si se amesteca bine. Compozitia la temperatura camerei se toarna peste tort si se da la frigider cel putin 1 ora. Se poate decora cu capsuni sau cirese In poze aveti varianta si cu capsuni :) ps: crema de branzanu este una scumpa, am cumparat una produsa pt un supermarket dar smantana pt frisca este La Dorna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide