1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca. 2. Intr-un castron de mixer se amesteca untul cu zaharul g
1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca.
2. Intr-un castron de mixer se amesteca untul cu zaharul granulat pina cind se realizeaza o crema pufoasa si omogena. Se adauga galbenusurile, scortisoara, coaja de lamiie si sarea si se amesteca pina cind se omogenizeaza. Se aduga faina si se amesteca din nou bine pina cind se incorporeaza bine cu restul ingredientelor. Apoi se adauga alunele de padure si ciocolata.
3. Se incinge cuptorul. Se prezeaza mai mult de jumatate din aluat pe fundul si marginile unei tavi pentru tarte. Restul aluatului se pune intre doua folii de pergament si se ruleaza, apoi se baga la congelator timp de 15 minute.
4. Se intinde dulceata pe toata suprafata aluatului din tava. Se scoate aluatul din congelator, se desface si se taie cu un cutit ascutit in fisii de jumatate de centimetru, apoi cu o spatula din metal se aranjeaza fisiile deasupra tartei in forma dorita. Se aranjeaza capetele fisiilor de aluat pe margini, iar cu restul aluatului se inconjoara marginea tavei, pentru a acoperi capetele celorlalte fisii. Se baga Lizertortul in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu, timp de 25-30 de minute sau pina capata o culoare usor maronie. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
5. Acest tort poate fi facut cu trei zile inainte de a fi servit, tinindu-se acoperit usor la frigider
Se scoate tortul din tava si se presara deasupra zahar pudra. Se poate servi si cu frisca
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.
Desert mini rulada cu zmeuraGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii