Prajitura cu blat si crema de ciocolata

Prajitura cu blat si crema de ciocolata este un o reteta delicioasa, plina de ciocolata, care poate fi pregatita si ca tort. Ingredientele necesare sunt: ciocolata, faina, margarina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu blat si crema de ciocolata

Ingrediente

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 8 oua
  • 400 g unt
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • sare
  • 20 g migdale macinate
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic praf de budinca de cacao
  • 500 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 150 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Prajitura cu blat si crema de ciocolata se prepara astfel:

Se rade ciocolata amaruie si se separa ouale. Albusul se bate spuma. Se amesteca 160 g unt cu 160 g zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si un pic de sare. Se pun si galbenusurile, ciocolata ramasa, migdalele si praful de copt. Albusurile trebuie puse cu grija dupa ce s-au mixat si s-au intarit.

Aluatul format se imparte in doua si se pune pe rand intr-o forma de tort pregatita cu hartie. Dam tava la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se scoate se lasa la racit si se pune la copt cealalta jumatate.

Din budinca, 50 g zahar si lapte se face o budinca si cand e gata se acopera cu folie transparenta. Ciocolata menaj se topeste pe baie de aburi. Frecam spuma 140 g unt si se adauga treptat budinca racita, dar nu complet, apoi glazura.

Fiecare blat de prajitura se taie in doua si una se unge cu jumate din crema, se pune cealalta foaie de blat, se repeta si se acopera cu restul de crema, apoi se da la rece cca 2 ore. Se razuie ciocolata amaruie si se presara din abundenta.


Prajitura cu blat si crema de ciocolata se serveste felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide