Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Toamna dulce pe platou!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Ingrediente

  • blat(forma de tort cu diametrul de 26 cm);5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • umplutura;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de catane
  • un plin de gelatina(10 g)
  • sirop;3 linguri de miere de albine
  • 200 ml apa
  • crusta de nuci;o cana de zahar
  • o lingura de apa
  • 400 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • decor
  • o mana de miez de nuca
  • 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc .Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie.Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.Se scoate blatul din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane,se mixeaza din nou.Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma,se insirop[eaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat,insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca.Se amesteca bine si se da de pe foc.Se adauga repede oul batut ,se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii,cat este fierbinte.Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap