Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Toamna dulce pe platou!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Ingrediente

  • blat(forma de tort cu diametrul de 26 cm);5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • umplutura;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de catane
  • un plin de gelatina(10 g)
  • sirop;3 linguri de miere de albine
  • 200 ml apa
  • crusta de nuci;o cana de zahar
  • o lingura de apa
  • 400 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • decor
  • o mana de miez de nuca
  • 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc .Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie.Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.Se scoate blatul din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane,se mixeaza din nou.Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma,se insirop[eaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat,insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca.Se amesteca bine si se da de pe foc.Se adauga repede oul batut ,se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii,cat este fierbinte.Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide