Tort

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga 1 lingura de faina si nucile. albusurile se bat spuma tare, se incor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 120 gr nuci
  • Pentru crant:
  • 100 gr zahar tos
  • 50 gr nuci
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 250 gr unt
  • 100 gr nuci
  • 4 oua

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga 1 lingura de faina si nucile. albusurile se bat spuma tare, se incorporeaza in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor, de sus in jos. Se toarna totul in tava de la aragaz si de coace blatul la foc potrivit, timp de 35 de minute. Se face crantul: se ard intr-un vas 100 gr zahar si cand s-a colorat se pun in el nucile. Se amesteca repede cu o lingura inmuiata in unt si se rastoarna caramelul pe o farfurie uda. Cand se raceste, se zdrobeste mare.

Pentru crema, se freaca intr-un vas pus in bain-marie 200 gr de zahar cu 4 oua, pana se ingroasa. Se amesteca compozitia pana se raceste si se inglobeaza in ea, putin cate putin, cele 250 gr de unt frecat spuma. Se imparte crema in doua. In jumatate de crema se amesteca nucile rasnite si in cealalta se amesteca 3 linguri de cacao. Blatul rece se rastoarna pe o folie de aluminiu, se unge cu crema de nuci si se ruleaza cu ajutorul foliei.

Se imbraca rulada cu crema de cacao si se presara crantul deasupra. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Tort diplomat

Tort cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu prune si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
2
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
5
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia