Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, ciocolata si cacao.
Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort batem albusurile spuma cu sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile frecate cu ulei, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Rezultatul trebuie sa fie o masa mai subtirecare se pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei. Se da 20 de minute la cuptorul incins.
Cand s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu siropul obtinut din apa, zahar si plicurile de capucino. Crema cu care se ung apoi blaturile se face din untul batut spuma amestecat cu galbenusurile, zahar, esenta de rom si cacao.
Ultima se face glazura. Ciocolata rupta bucatele se amesteca, la foc mic, cu frisca, iar cand s-a ingrosat putin se lasa sa se racoreasca. Dupa cetva minute se toarna glazura peste tortul Amandina.
Tortul amandina se orneaza cu capsune si bucati de ciocolata. Se serveste impreuna cu o cafea sau un coniac.
Alte retete de tort recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii