Tort caramel de ciocolata

Pentru blat, se topesc untul, zaharul si ciocolata pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste. Se adauga gal

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 8 oua
  • 50 gr faina
  • Ingrediente glazura:
  • 180 gr zahar
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • 80 gr ciocolata
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru blat, se topesc untul, zaharul si ciocolata pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste.

Se adauga galbenusurile pe rand, faina si la urma albusurile spuma.

Se imbraca forma de tort cu hartie, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Cand este gata se lasa pana a doua zi. Acest blat, la coacere, poate crapa, de aceea trebuie manipulat bine cuptorul.

Pentru glazura, se topeste zaharul in lapte fierbinte cu apa. Se fierbe la foc domol pana ce se leaga. Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund. Se adauga ciocolata rasa.

Dupa ce s-a amestecat si s-a legat, se adauga untul putin incalzit, ca sa dea luciu glazurii.
Va recomandam si alte retete de prajituri:

Prajitura cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Rulada cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc