Tort caramel de ciocolata

Pentru blat, se topesc untul, zaharul si ciocolata pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste. Se adauga gal

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 8 oua
  • 50 gr faina
  • Ingrediente glazura:
  • 180 gr zahar
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • 80 gr ciocolata
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru blat, se topesc untul, zaharul si ciocolata pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste.

Se adauga galbenusurile pe rand, faina si la urma albusurile spuma.

Se imbraca forma de tort cu hartie, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Cand este gata se lasa pana a doua zi. Acest blat, la coacere, poate crapa, de aceea trebuie manipulat bine cuptorul.

Pentru glazura, se topeste zaharul in lapte fierbinte cu apa. Se fierbe la foc domol pana ce se leaga. Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund. Se adauga ciocolata rasa.

Dupa ce s-a amestecat si s-a legat, se adauga untul putin incalzit, ca sa dea luciu glazurii.
Va recomandam si alte retete de prajituri:

Prajitura cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Rulada cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci