Tort cu alune II

Se amesteca alunele cu 50 de grame de zahar. Se topeste untul cu ciocolata. Se bat apoi ouale intregi cu zaharul si se adauga ciocolata topita cu u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu alune II

Ingrediente

  • 250 gr. alune de padure prajite
  • 150 gr. unt
  • 4 oua
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. ciocolata
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 40 gr. faina = 1 lingura plina

Mod de preparare

Se amesteca alunele cu 50 de grame de zahar.

Se topeste untul cu ciocolata.

Se bat apoi ouale intregi cu zaharul si se adauga ciocolata topita cu untul, faina amestecata cu cacao si praful de copt si la urma alunele.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina si apoi cu cacao si se adauga compozitia.

Se coace la 160°C 35 de minute.


Reteta Tort cu alune II a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci