Reteta de tort cu aroma de cafea este potrivita pentru orice moment aniversar sau sarbatori, dar si pentru iubitorii de cafea. Reteta se poate adapta si pentru o prajitura simpla cu cafea.
Tortul cu aroma de cafea este o reteta usoara, ce poate fi adaptata si pentru o prajitura simpla cu cafea.
Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale, unul cate unul, un praf de sare si, la sfarsit se pun nuca macinata si faina cernuta, precum si cacao. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la 140-150 grade timp de 20-30 minute.
In acest timp se prepara siropul de cafea, din zahar, cafea, apa si coaja de lamaie. Se fierb pana ce ajunge la jumatate, apoi se lasa la rece.
Pentru crema se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si, la final, se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se lasa cateva minute la rece.
Dupa ce s-a facut blatul, se scoate din cuptor, se raceste, se taie in trei, se insiropeaza si se imbraca in crema.
Pe lateral se orneaza cu frisca, iar deasupra se pune ciocolata topita si flori decorative.
Tortul cu aroma de cafea se pastreaza la rece cam 30 de minute inainte de servire
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii