Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Margi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu branza si frisca

Ingrediente

  • 3 oua galbenusul si albusul despartite
  • 150 g zahar
  • 75 g faina alba
  • 75 g amidon
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Umplutura de brinza/frisca:
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 kg de brinza de vaci (Quark
  • Speisequark)
  • zeama de la o lamiie
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 2 linguritze de cognac (eu nu am pus)
  • 10 foi de gelatina alba
  • 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare)
  • gem(gelee) de orice
  • eu am pus de caise

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal.

2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!

3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.

Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.

4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.

5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.

Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.

Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.

6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.

7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.

8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.

Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.

Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.

9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Tort cu branza si frisca a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alta reteta cu branza gasiti aici: Tort cu visine si crema de brinza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Foi de miere de albine
Bucataras.RO

Foi de miere de albine

Este prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...

Foi de miere de albine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise