Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Margi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu branza si frisca

Ingrediente

  • 3 oua galbenusul si albusul despartite
  • 150 g zahar
  • 75 g faina alba
  • 75 g amidon
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Umplutura de brinza/frisca:
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 kg de brinza de vaci (Quark
  • Speisequark)
  • zeama de la o lamiie
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 2 linguritze de cognac (eu nu am pus)
  • 10 foi de gelatina alba
  • 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare)
  • gem(gelee) de orice
  • eu am pus de caise

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal.

2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!

3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.

Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.

4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.

5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.

Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.

Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.

6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.

7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.

8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.

Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.

Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.

9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Tort cu branza si frisca a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alta reteta cu branza gasiti aici: Tort cu visine si crema de brinza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Piersicute
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
5
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Parteneri
Ostropel de pui
Bucataras.RO

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola