Tort cu caise si dulceata de cirese

Tortul cu caise si dulceata de cirese este delicios si foarte aspectuos. Blatul cu nuca se potriveste perfect cu crema de frisca si pranza si caisele proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu caise si dulceata de cirese

Ingrediente

  • Blatul de tort:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar praf
  • 120 g nuca macinata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura de faina
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 400 g caise
  • 500 ml frisca
  • 200 g branza dulce
  • dulceata de cirese

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu impreuna cu zaharul praf, adaugam uleiul, nuca macinata si faina in care am amestecat praful de copt. Amestecam usor de jos in sus. Blatul se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt.
Cand este copt se rastoarna, dezlipim hartia si se lasam sa se raceasca.
Batem frisca apoi adaugam branza dulce. Mixam pana la omogenizare.
Taiem caisele felii si le incorporam in crema de frisca.
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam blatul iar peste el crema de frisca. Lasa doua ore la frigider dupa care scoatem peretele detasabil al formei de tort si ornam deasupra cu dulceata de cirese.


Tortul cu caise si dulceata de cirese se serveste de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide