Tort cu capsuni si panna cotta de ciocolata alba

Tort cu capsuni si panna cotta de ciocolata alba este o reteta deosebita, o reteta de tort perfecta pentru orice aniversare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si panna cotta de ciocolata alba

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 2 oua
  • 100ml lapte
  • 100g unt
  • 150g zahar
  • 100g faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt.
  •  
  • Ingrediente pentru panna cotta:
  • 1 kg de capsuni
  • 400ml lapte
  • 400ml frisca lichida
  • 60g zahar
  • 400g ciocolata alba
  • 2 plicuri gelatina.
  •  
  • Ingrediente pentru decor:
  • 200g ciocolata amaruie
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 50g ciocolata alba
  • 9-10 capsuni cu tot cu frunzulite.
  •  

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blatul e acelasi de la prajitura Noapte de noiembrie pe care-l fac mereu.
Fierbi laptele cu untul, zaharul si cacaua. Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina cu praful de copt si albusurile batute spuma. Amesteci usor, de jos in sus si torni aluatul intr-o forma de tort rotunda tapetata cu hartie de copt si-l dai la cuptor 30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca. Cand s-a racit, il tai o singura data pe orizontala.
Am acoperit tava de tort rotunda cu folie de aluminiu si am asezat primul blat.
Dupa ce am spalat sub un jet de apa rece capsunii, i-am curatat de codita, i-am sters si pe cei mai mari si frumosi i-am taiat in doua si i-am pus de jur-imprejurul formei, cu taietura pe forma.

Am asezat cativa capsuni intregi pe tot mijlocul blatului.
Peste capsuni, am turnat panna cotta de ciocolata alba.



Cum se prepara panna cotta:
Toarna intr-o cratita laptele, frisca lichida si zaharul si pune-le la fiert.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Intre timp, toaca marunt ciocolata cu cutitul si incorporeaz-o in laptele caldut, amestecand cu telul.
Gelatina se toarna in fir subtire in compozitie si se da toata compozitia la frigider ca sa se intareasca putin, apoi se toarna peste primul blat cu capsuni, pana cand ii acoperim. Din panna cotta am mai salvat un pahar, nu am vrut sa umplu toata forma de tort cu varf, deoarece a trebuit sa o acopar cu al doilea blat si vroiam sa incapa in forma - si se pune al doilea blat deasupra. La fix ;-)


Se da la racit minim 3h, apoi se desface forma de tort, se indeparteaza folia de aluminiu si se aseaza tortul pe o tava sau pe un carton argintat pentru a fi servit.


Pentru capsunile trase-n ciocolata
Am topit cate 50g din fiecare ciocolata in boluri separate si am trecut capsunile prin ele, apoi le-am decorat cu alt fel de ciocolata. De exemplu, dupa ce-am dat o capsuna prin ciocolata alba, i-am facut modele cu ciocolata amaruie sau cu ciocolata cu lapte sau chiar cu amandoua.


Cele 150g de ciocolata amaruie ramasa le-am topit si am acoperit blatul de sus.
Cand s-au uscat si capsunile cu ciocolata-e bine sa fie capsunii reci, de la frigider, ciocolata se va intari instant- i-am aranjat frumos peste tort.

Tortul acesta a fost o minunatie!!!
Mi-a fost mila sa-l tai, va jur! Prea frumos...Am trecut lama cutitului prin foc inainte de a-l taia...

S-a mancat rapid, panna cotta de ciocolata alba e un deliciu!!!


Mi-ar fi placut sa servesc o felie de tort pe aceasta farfurie: http://shabbychicshop.ro/trandafir/58-farfurie-ceai-trandafir-vanilia.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise