Tort cu ciocolata si cirese

Pentru aniversarea tatei, am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in ciocolata, frisca si ornat cu cirese.

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata si cirese

Ingrediente

  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri zahar;
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 1 lingura zahar pudra vanilat;
  • 3 linguri faina;
  • 7 linguri nuca;
  • un plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de unt:
  • un pachet unt;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 jumatate de lingurita cafea macinata;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cirese dupa gust;
  • 200 ml frisca lichida;
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul: Se prepara siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Pentru crema: se amesteca la robot sau cu mixerul untul pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa si cafeaua.

Decorul: Se taie tortul si se insiropeaza. Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta pentru ornat. Se umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca. Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de abur. Am fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se adauga si ciresele si se rade ciocolata. Se da la frigider pana la servire.

Portii: 15

Timp: 2h 40 min

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-ciocolata-si-cirese.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Bucataras.RO

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Dupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!