Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare. Punem prafu
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare. Punem praful de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si o mai cernem odata si o punem peste compozitia de oua dar amestecam usor pina la omogenizarea completa apoi tapetam cu hirtie de copt o forma de tort si o ungem cu margarina si tapetata cu faina, punem compozitia si o dam la cuptor pana se coace si incercam cu scobitoarea. Daca o infigem in balat si scoatem trebuie sa ramana curata. Dupa ce s-a racit, se taie blaturile, se insiropeaza, se adauga cremele alternativ si dupa fiecare blat se unge cu gem ca sa se poata intinde si lipi foaia de fondant.
Mousse de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca. Cand s-a racorit punem gelatina putin hidratata si omogenizam. Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.
Crema ganache:
Frisca lichida se pune pe foc la baimarin cu ciocolata sa se topeasca, dar sa nu clocoteasca se da la rece si apoi se mixeaza. Separat se mixeaza margarina cu zaharul pudra si se incorporeaza frisca cu ciocolata.
Se servesc felii de aproximativ 100 g/pers.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii