Tort cu crema de ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare. Punem prafu

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 9 oua
  • 2 cani zahar
  • 2
  • 5 cani faina
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Pentru mousse-ul de ciocolata alba:
  • 200 ciocolata alba de menaj
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 gelatina inmuiata in apa rece
  • 2 zahar vanilat
  • Crema ganache de ciocolata
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 gr ciocolata menaj neagra
  • esenta rom
  • 1 pachet margarina
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare. Punem praful de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si o mai cernem odata si o punem peste compozitia de oua dar amestecam usor pina la omogenizarea completa apoi tapetam cu hirtie de copt o forma de tort si o ungem cu margarina si tapetata cu faina, punem compozitia si o dam la cuptor pana se coace si incercam cu scobitoarea. Daca o infigem in balat si scoatem trebuie sa ramana curata. Dupa ce s-a racit, se taie blaturile, se insiropeaza, se adauga cremele alternativ si dupa fiecare blat se unge cu gem ca sa se poata intinde si lipi foaia de fondant.

Mousse de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca. Cand s-a racorit punem gelatina putin hidratata si omogenizam. Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Crema ganache:

Frisca lichida se pune pe foc la baimarin cu ciocolata sa se topeasca, dar sa nu clocoteasca se da la rece si apoi se mixeaza. Separat se mixeaza margarina cu zaharul pudra si se incorporeaza frisca cu ciocolata.


Se servesc felii de aproximativ 100 g/pers.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Cruffins
Bucataras.RO

Cruffins

Ei da,cruffins un desert celebru de-acuma, o combinaţie ispititoare de croissant şi muffins. De fapt ,are textura...

Cruffins
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia