Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema. Se bat albusurile spuma
Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor in compozitie. Se pune aluatul in forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 40 de minute. Fructele se spala, se curata si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc. Se bat in continuare pana se racesc albusurile, apoi se amesteca cu fructele. Jumatate din cantitatea de spuma de capsuni se pastreaza ca atare. In cealalta jumatate se inglobeaza untul frecat, obtinandu-se o crema. Se taie blatul in doua, se pune intre foi crema de unt si se imbraca tortul in spuma de fructe.
Se pune tortul la cuptor 3-4 minute, pana se intareste albusul. Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tarta de caise
Tort cu zmeura
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii