retete de vara
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.
Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime (data prin razatoare), zaharul vanilat si cu o paleta amestecam cu miscari usoare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il vom taia in 3 felii.
Crema-intr-un bol mixam smantana cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam frisca si mixam pana ce devine o cremoasa.
Oprim 1/3 din compozitie pentru decor.
Adaugam coaja si zeama de lime, murele, amestecam cu o paleta.
Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-sirop si dam la rece 30 min.
Imbracam tortul cu crema ramasa si dam din nou la rece 30 min.
Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra tortului si decoram dupa plac.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru azi n-am avut alta inspiratie,asta m-a lovit,asta am prestat....
Ciolan afumat cu fasole verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii