Tort cu crema de lime si mure

retete de vara

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de lime si mure

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • zeama si coaja de la 1/2 lime
  • Crema
  • 500 ml frisca vegetala
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 +1/2 lime
  • 200 g mure
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.

Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime (data prin razatoare), zaharul vanilat si cu o paleta amestecam cu miscari usoare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema-intr-un bol mixam smantana cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam frisca si mixam pana ce devine o cremoasa.

Oprim 1/3 din compozitie pentru decor.

Adaugam coaja si zeama de lime, murele, amestecam cu o paleta.

Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-sirop si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu crema ramasa si dam din nou la rece 30 min.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra tortului si decoram dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Nelipsit de Paste!

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori