retete de vara
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.
Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime (data prin razatoare), zaharul vanilat si cu o paleta amestecam cu miscari usoare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il vom taia in 3 felii.
Crema-intr-un bol mixam smantana cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam frisca si mixam pana ce devine o cremoasa.
Oprim 1/3 din compozitie pentru decor.
Adaugam coaja si zeama de lime, murele, amestecam cu o paleta.
Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-sirop si dam la rece 30 min.
Imbracam tortul cu crema ramasa si dam din nou la rece 30 min.
Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra tortului si decoram dupa plac.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii