Tort cu dulceata de caise

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaha

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr. ciocolata menaj
  • 200 gr. margarina
  • 8 oua
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 230 gr. faina
  • Garnitura:
  • 8 linguri de dulceata de caise
  • 15 cl lichior de portocale
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata de menaj
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 15o ml smantana consistenta
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pina devine o crema consistenta. Se incorporeaza apoi ciocolata si galbenusurile.

Se bat albusurile spuma, se adauga faina in poaie, apoi se adauga incet si galbenusurile.

Se toarna compozitia in doua tavi pe fundul carora s-a pus hirtie pergament unsa cu margarina. Se tin la cuptor la 180 grade circa 30 min. Se incalzeste intr-o cratita dulceata si lichiorul de portocale, care se intinde pe fiecare dintre blaturile care intre timp s-au racit.


Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc