Tort cu fructe caramelizate

BLATUL: Cuptorul se incalzeste la 180 grade Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene. O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe caramelizate

Ingrediente

  • Aluat fraged: 50g zahar
  • 100g unt (margarina) rece
  • 150g faina
  • sare
  • aroma de vanilie si lamaie
  • marmelada sau gem si un blat simplu
  • Umplutura cremoasa:185 g lapte
  • 185 g frisca lichida-smantana pt frisca
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • 20g praf budinca cu gust de vanilie
  • 80g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • aroma de lamaie
  • Fructe caramelizate:1 kg pere-reteta originala
  • sau mere
  • etc
  • zeama lamaie
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu unt (margarina)
  • 1 pachet glazura transparenta pt torturi-fructe

Mod de preparare

BLATUL:

Cuptorul se incalzeste la 180 grade

Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene.

O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapeteaza cu hartie de copt, se intinde aluatul formand si o margine inalta cca. 1 cm,

Se da la cuptor pt cca 10-15 minute, sa arate auriu deschis

Dupa ce sa racit primul blat, se unge cu marmelada preferata…

Deasupra se pune blatul pt. torturi-cumparat-sau cel facut

CREMA:

Toate ingredientele se pun intrun vas la baie de abur.Se amesteca cu un tel pina devine cremos, apa in vas nu are voie sa fiarba. uptorul se incalzeste la 160 grade

Crema facuta mai inainte se toarna peste blatul tip biscuit si se da la cuptor pt. un timp de cca 40 minute. Se face proba cu cutitul,daca mai este lichid se mai lasa citeva minute

Fructele se spala, se cojesc si se taie in cubulete sau formele dorite

Se pun intrun vas cu atata apa numai cat le cuprinde si se lasa la fiert 2-3 clocote…

Se scot din apa si se pun la scurs, apa nu se arunca avem nevoie de ea. Intro tigaie,vas mai lat se pun cele 2-3 liguri cu zahar la caramelizat. Nu se amesteca pina nu devine lichid, se adauga untul si se amesteca.

Se stinge cu grija cu apa rezultata mai inainte (nu toata) de la compot, se ia de pe foc si se adauga fructele la marinat.

Dupa ce s-a racit tortul, se asaza fructele deasupra si se pregateste glazura pt. fructe-vezi cum scrie pe pachet.

Se asambleaza tortul intrun inel pt. torturi si apoi se toarna glazura deasupra.
Reteta Tort cu fructe caramelizate a fost propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori