Tort cu fructe caramelizate

BLATUL: Cuptorul se incalzeste la 180 grade Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene. O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe caramelizate

Ingrediente

  • Aluat fraged: 50g zahar
  • 100g unt (margarina) rece
  • 150g faina
  • sare
  • aroma de vanilie si lamaie
  • marmelada sau gem si un blat simplu
  • Umplutura cremoasa:185 g lapte
  • 185 g frisca lichida-smantana pt frisca
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • 20g praf budinca cu gust de vanilie
  • 80g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • aroma de lamaie
  • Fructe caramelizate:1 kg pere-reteta originala
  • sau mere
  • etc
  • zeama lamaie
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu unt (margarina)
  • 1 pachet glazura transparenta pt torturi-fructe

Mod de preparare

BLATUL:

Cuptorul se incalzeste la 180 grade

Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene.

O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapeteaza cu hartie de copt, se intinde aluatul formand si o margine inalta cca. 1 cm,

Se da la cuptor pt cca 10-15 minute, sa arate auriu deschis

Dupa ce sa racit primul blat, se unge cu marmelada preferata…

Deasupra se pune blatul pt. torturi-cumparat-sau cel facut

CREMA:

Toate ingredientele se pun intrun vas la baie de abur.Se amesteca cu un tel pina devine cremos, apa in vas nu are voie sa fiarba. uptorul se incalzeste la 160 grade

Crema facuta mai inainte se toarna peste blatul tip biscuit si se da la cuptor pt. un timp de cca 40 minute. Se face proba cu cutitul,daca mai este lichid se mai lasa citeva minute

Fructele se spala, se cojesc si se taie in cubulete sau formele dorite

Se pun intrun vas cu atata apa numai cat le cuprinde si se lasa la fiert 2-3 clocote…

Se scot din apa si se pun la scurs, apa nu se arunca avem nevoie de ea. Intro tigaie,vas mai lat se pun cele 2-3 liguri cu zahar la caramelizat. Nu se amesteca pina nu devine lichid, se adauga untul si se amesteca.

Se stinge cu grija cu apa rezultata mai inainte (nu toata) de la compot, se ia de pe foc si se adauga fructele la marinat.

Dupa ce s-a racit tortul, se asaza fructele deasupra si se pregateste glazura pt. fructe-vezi cum scrie pe pachet.

Se asambleaza tortul intrun inel pt. torturi si apoi se toarna glazura deasupra.
Reteta Tort cu fructe caramelizate a fost propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Risoto cu mancare de rinichi
1
Mancaruri cu orez

Risoto cu mancare de rinichi

Penbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...

Risoto cu mancare de rinichi
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Pandispan cu rahat
4
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara