Se unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful
Se unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare si se bat pana nu mai cad de pe vas. Se adauga 150 g zahar si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga un praf de faina si treptat uleiul batandu-se in continuare. Se pun galbenusurile, se mai bate cu grija de cateva ori si se adauga faina prin rasturnare cu o lingura. Se toarna in cratita si se coace in cuptorul incins 10 min la foc iute si inca 15-20 la foc mic fara sa se deschida cuptorul.Dupa ce blatul s-a scos din cratita si s-a curatat de hartie se pune inapoi in cratita tapetata cu o folie subtire de plastic. Se inteapa si se insiropeaza cu siropul de la compot la care se adauga daca nu este suficient un sirop din zeama si coaja de portocala si zahar dupe gust. Deasupra se aseaza fructele din compot peste care se toarna smantana batuta putin cu restul de zahar pudra + zaharul vanilat si amestecata cu gelatina dizolvata in 400 ml apa calda dar nu fiarta. Se lasa sa se inchege 24h. Se scoate cu grija din cratita tragand de marginile foliei de plastic si se pune pe platou. Se orneaza dupa preferinte.
Se poate servi la o sampanie de fructe sau vin alb dulce
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieun preparat delicios cu conopida
Quiche cu conopida, rosii cherry si cascavalTelina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maionezaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeIntr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumataCa la mama acasa sau nu (asa cum scria pe plicul de condimente) eu sunt sigura ca e buna, asa ca la mine acasa :))))
Fasole cu coaste afumateDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii