Tort cu fructe de padure

Fructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in puti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe de padure

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 persoane
  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • ½ lingurita razatura de portocale
  • Se bat albusurile spuma cu un praf de sare
  • apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. S
  • Crema:
  • 450 gr fructe de padure congelate
  • 150 gr zahar
  • 15 gr gelatina transparenta
  • 500 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • Zeama unei cutii de compot de ananas sau caise
  • 1 pliculet intaritor de frisca

Mod de preparare

Fructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in putin suc de fructe iar apoi se adauga la restul de suc incalzit Se amesteca bine si se toarna caldut peste fructele de padure. Frisca se bate bine cu intaritorul si se adauga piureul de fructe. Se pune apoi ciocolata topita.(ciocolata nu va schimba culoarea cremei) Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule cu zeama din compot, si se umple cu crema la mijloc. Peste crema se pun capsuni taiate pe din doua sau orice alte fructe doriti si se aseaza al doilea blat insiropat. Se orneaza dupa preferinte.

Asamblare tort:

Am pus folie alimentara in tava in care am copt blatul de mijloc apoi am tapetat marginile tortului cu fasiile de pandispan cu picatele si am pus primul blat, crema, capsunile, al doilea blat si am bagat 1 ora la rece. Am scos tava si am intors-o invers scotand folia. Am uns tortul cu frisca colorata, am garnisit cu fructe lasand marginile fara frisca pentru a se vedea modelul.

Pentru marginea cu picatele aveti nevoie de jumatate din cantitatea unui pandispan obisnuit de tort( de ex 4 oua 4lg de faina si 4 lg de zahar) din care se opreste un sfert de compozitie care se amesteca cu cacao pentru cerculete. Se ia o foaie de hartie de copt cu care vom tapeta doar fundul unei tavi mai late din care vom taia fasii cu care vom tapeta marginile tavii unde vom asambla tortul (rotunda in forma de tort cu inel detasabil sau dreptunghiulara. Pe aceasta hartie vom desena cu pixul cerculete sau orice alt model doriti lasand o distanta mica intre ele. Se va intoarce foaia invers, cu scrisul in jos pentru a nu ramane pix in blatul de pandispan si se aseaza pe fundul tavii unsa cu ulei. Cerculetele desenate se umplu cu un posh cu compozitia de pandispan si cacao. Se baga imediat tava la congelator pana ingheata desenul. Peste acest desen se varsa restul de compozitie de pandispan si se da la cuptor ca pe un blat normal. Dupa racire se taie fasii de dimensiunea marginilor tavii in care se asambleaza tortul. Se imbraca marginile si in interiorul formei se va asambla tortul.


Alte dulciuri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Inimioare cu migdale si ciocolata
Bucataras.RO

Inimioare cu migdale si ciocolata

Pentru 1 MARTIE eu va aduc un martisor dulce si va urez o primavara minunata!

Inimioare cu migdale si ciocolata
Tort de post cu mousse de ciocolata
Gustos.RO

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste