Tort cu gelatina

In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora Intre timp, se amesteca cele 3 galbenusuri cu 150 grame de zahar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr. zahar
  • 1 conserva mare compot de ananas
  • 40 gr. gelatina alimentara
  • 100 gr. stafide
  • 500 ml frisca
  • fructe

Mod de preparare

In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora

Intre timp, se amesteca cele 3 galbenusuri cu 150 grame de zahar si dupa ce se omogenizeaza bine, se amesteca si sucul de la compot cu gelatina si se pune pe foc, unde se lasa sa dea un clocot(atit cit sa se topeasca zaharul). Se da deoparte de pe flacara si se pun stafidele in aceasta compozitie calda.

Cele 3 albusuri se bat cu 100 gr de zahar si peste acestea se adauga compozitia cu galbenuselurile si gelatina care intre timp s-a mai racit putin (trebuie sa fie calduta) si se amesteca usor.

Intr-un alt castron, se bate frisca si peste ea se toarna compozitia cu galbenuselurile si albusurile.

Intr-o cratita de 3 litri, tapetata cu folie care sa treaca peste marginile cratitei, se asaza fructele de ananas de la compot (taiate marunt) peste care se toarna compozitia, se punem un capac peste cratita si se punem in frigider pina a douaa zi(nu in congelator)

A doua a zi se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca sau cu felii de fructe(kiwi,portocala,ananas etc).
Se serveste sub forma de felii de tort

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Regina Maria
2
Prajituri

Regina Maria

Blatul 1 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 grame zahar, se adauga 250 gr nuci taiate marunt ( nu macinate!) apoi 2...

Regina Maria
Sos de zmeura
3
Sosuri pentru dulciuri

Sos de zmeura

Sosul de zmeura este o reteta de sos dulce. Pentru realizarea sosului ingredientele sunt: zmeura, zahar, galbenusuri si vin.

Sos de zmeura
Pachetele de primavara cu foi de orez
4
Aperitive cu legume

Pachetele de primavara cu foi de orez

Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...

Pachetele de primavara cu foi de orez
Sos Tabasco
5
Sosuri rosii

Sos Tabasco

Se amesteca ardeii in otet, la foc mediu. Se pune sarea si se mai lasa cinci minute. Se ia vasul de pe foc si dupa ce se...

Sos Tabasco
Parteneri
Placinta greceasca cu branza feta
Bucataras.RO

Placinta greceasca cu branza feta

Se cunoaste ca abia am venit din Grecia si deja mi-e dor :))))....placinta a iesit o  minunatie!

Placinta greceasca cu branza feta
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii