Foile de blat se decongeleaza, si se taie in doua pe diagonala ( un triunghi de 25x45 cm, 12 bucati) iar restul se taie 2 cercuri. Pt umplutura se scu
Foile de blat se decongeleaza, si se taie in doua pe diagonala ( un triunghi de 25x45 cm, 12 bucati) iar restul se taie 2 cercuri.
Pt umplutura se scurg caisele si se tine sucul deoparte. Gelatina se prepara dupa instructiunile de pa pchet si se pun la inclazit intr-ocratita mica ( a nu se fierbe). Iaurtul se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de caise si de lamaie. apoi se amesteca cu gelatina.
caisele se fac piuree si se amesteca cu praful de vanilie apoi se pun pe prima foaie.. Peste iaurtul rece se pune frisca si se amesteca apoi se pune intr-un sprit un sfert din crema si se spriteaza marginile tortului din interior. restul cremei se pune peste a doua foaie rotunda apoi crema si pe urma cele 12 bucati de foi. se orneaza cu frisca, caise, zahar pudra sau dupa preferinte.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii