Tort cu nuca

se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire. Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuca

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 450 g zahar pudra
  • 15 linguri de apa
  • 300 g faina
  • 150g nuca macinata si prajita
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • Crema: 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite de cafea preparata
  • 2 galbenusuri
  • 200 g nuca macinata si prajita
  • Glazura: 2 plic glazura de ciocolata de la Dr Oetker dar se poate folosi orice glazura
  • Sirop pentru insiropat blatul: cafea naturala decofeinizata preparata un pic mai slaba decat pentru baut si cu mai mult zahar si un strop de esenta de rom

Mod de preparare

se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire.

Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca macinata.

Se bat apoi albusurile cu o lingurita de apa si o jumatate de lingura de amidon (ca sa nu se lase blatul la mijloc cand e scos din cuptor)

Se amesteca apoi cele doua compozitii cu grija de jos in sus cu o lingura ca sa nu iasa tot aerul din albusuri.

Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu unt si faina.

Se baga in cuptorul preincalzit la foc moderat (spre mic) cam 35 min.

Pana se raceste blatul se prepara siropul de cafea si crema.

Pentru crema se topeste la microunde un pachet de margarina care se mixeaza apoi pana deven ca o maioneza se adauga zaharul si cele 2 galbenusuri si se mixeaza pana se incorporeaza zaharul de tot. Se pun apoi doua lingurite de cafea si nuca.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua pe latime si se insiropeaza bine.

Apoi se pune crema in strat gros.

Se prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna deasupra tortului.

Se orneaza si se da la frigider o ora.
Reteta Tort cu nuca a fost propusa de otilia gergely

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci