Tort cu praf de inghetata

Blatul tortului cu praf de inghetata se face din 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de zahar, arome si o cana de faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de zahar
  • arome si
  • o cana de faina
  • Siropul:
  • 10 linguri de zahar
  • apa si
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 ml lapte
  • 1 pachet de frisca praf sau
  • frisca gata preparata

Mod de preparare

Pentru tortul cu praf de inghetata se bat albusurile spuma si se pune cate putin zahar, pana rezulta o bezea. Separat, se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun putin cate putin peste albus. Amestecand usor, se adauga faina, apoi punem in tava tapetata cu faina si dam la copt. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul obtinut la rece. Crema se face cu mixerul, batand frisca cu laptele. Este foarte  consistenta, in crema putem pune fructe confiate sau jeleuri.


La final,tortul cu praf de inghetata, se orneaza cu fructe, frisca si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc