Blatul tortului cu praf de inghetata se face din 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de zahar, arome si o cana de faina.
Pentru tortul cu praf de inghetata se bat albusurile spuma si se pune cate putin zahar, pana rezulta o bezea. Separat, se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun putin cate putin peste albus. Amestecand usor, se adauga faina, apoi punem in tava tapetata cu faina si dam la copt. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul obtinut la rece. Crema se face cu mixerul, batand frisca cu laptele. Este foarte consistenta, in crema putem pune fructe confiate sau jeleuri.
La final,tortul cu praf de inghetata, se orneaza cu fructe, frisca si ciocolata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii