Blatul tortului cu praf de inghetata se face din 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de zahar, arome si o cana de faina.
Pentru tortul cu praf de inghetata se bat albusurile spuma si se pune cate putin zahar, pana rezulta o bezea. Separat, se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun putin cate putin peste albus. Amestecand usor, se adauga faina, apoi punem in tava tapetata cu faina si dam la copt. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul obtinut la rece. Crema se face cu mixerul, batand frisca cu laptele. Este foarte consistenta, in crema putem pune fructe confiate sau jeleuri.
La final,tortul cu praf de inghetata, se orneaza cu fructe, frisca si ciocolata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii