Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • jumatate de pliculet de praf de copt
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu varf de faina
  • putina esenta de vanilie
  • Pentru truffle creme:
  • 200 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr visine din visinata sau din compot
  • 50 grame stafide inmuiate in esenta de rom
  • 150 gr miez de nuca macinat
  • 100 grame ciocolata razuita
  • 50 gr cacao
  • 150 gr frisca batuta
  • Mousse de cafea:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 ml cafea concentrata
  • 10 gr gelatina
  • o mana de paiete de cioco alba
  • 200 ml frisca
  • 25 ml lichior de cafea

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica pana se fac bulbuci.

Amestecul obtinut se adauga peste albusurile spuma si se amesteca folosind spatula sau tel.

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste oua, se amesteca.

Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga amestecul obtinut si se arunca in cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

Crema truffle: se mixeaza margarina cu zaharul pudra si cacaoa.

Separat, se bat la bain marie ouale cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Cand s-au racit ouale se adauga in amestecul de margarina, apoi adaugam visinele, stafidele, nucile si ciocolata, amestecam si apoi se adauga 150 de grame de frisca batuta bine.

Am facut un sirop din vreo 150 ml zeama de compot de visine, am amestecat cu 2 linguri de zahar si am insiropat blatul

Apoi am adaugat crema facuta mai inainte

Peste crema lasata 30 min in frigider am pus un jeleu facut din 150 gr visine, 100 ml zeama de compot, amestecate cu un pliculetz de gelatina, lasat la rece intr-un castronel si apoi rasturnat jeleu peste crema.

Crema mousse de cafea: se pune gelatina la inmuiat in putintel lapte.

Se fierbe la bain marie laptele cu zaharul, ouale batute si cafeaua pana capata consistenta unei smantani. Se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei, se lasa amestecul la racit si apoi se adauga frisca batuta si bautura se amesteca si se adauga o mana de paiete de ciocolata alba.

Crema obtinuta se toarna in forma de tort, peste jeleu.


Se lasa la rece macar 2 ore si apoi se orneaza. Reteta Tort cu truffle creme si mousse de cafea a fost propusa de alina-lili

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise