Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica
Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica pana se fac bulbuci.
Amestecul obtinut se adauga peste albusurile spuma si se amesteca folosind spatula sau tel.
Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste oua, se amesteca.
Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga amestecul obtinut si se arunca in cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.
Crema truffle: se mixeaza margarina cu zaharul pudra si cacaoa.
Separat, se bat la bain marie ouale cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Cand s-au racit ouale se adauga in amestecul de margarina, apoi adaugam visinele, stafidele, nucile si ciocolata, amestecam si apoi se adauga 150 de grame de frisca batuta bine.
Am facut un sirop din vreo 150 ml zeama de compot de visine, am amestecat cu 2 linguri de zahar si am insiropat blatul
Apoi am adaugat crema facuta mai inainte
Peste crema lasata 30 min in frigider am pus un jeleu facut din 150 gr visine, 100 ml zeama de compot, amestecate cu un pliculetz de gelatina, lasat la rece intr-un castronel si apoi rasturnat jeleu peste crema.
Crema mousse de cafea: se pune gelatina la inmuiat in putintel lapte.
Se fierbe la bain marie laptele cu zaharul, ouale batute si cafeaua pana capata consistenta unei smantani. Se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei, se lasa amestecul la racit si apoi se adauga frisca batuta si bautura se amesteca si se adauga o mana de paiete de ciocolata alba.
Crema obtinuta se toarna in forma de tort, peste jeleu.
Se lasa la rece macar 2 ore si apoi se orneaza. Reteta Tort cu truffle creme si mousse de cafea a fost propusa de alina-lili
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete recomandate:
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereAm sacrificat la mama zilele trecute trei curcani si am luat eu de la toti maruntaiele(ficat, pipota, inima) din care am...
Drob de curcan in foietajDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii