Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • jumatate de pliculet de praf de copt
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu varf de faina
  • putina esenta de vanilie
  • Pentru truffle creme:
  • 200 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr visine din visinata sau din compot
  • 50 grame stafide inmuiate in esenta de rom
  • 150 gr miez de nuca macinat
  • 100 grame ciocolata razuita
  • 50 gr cacao
  • 150 gr frisca batuta
  • Mousse de cafea:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 ml cafea concentrata
  • 10 gr gelatina
  • o mana de paiete de cioco alba
  • 200 ml frisca
  • 25 ml lichior de cafea

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica pana se fac bulbuci.

Amestecul obtinut se adauga peste albusurile spuma si se amesteca folosind spatula sau tel.

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste oua, se amesteca.

Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga amestecul obtinut si se arunca in cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

Crema truffle: se mixeaza margarina cu zaharul pudra si cacaoa.

Separat, se bat la bain marie ouale cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Cand s-au racit ouale se adauga in amestecul de margarina, apoi adaugam visinele, stafidele, nucile si ciocolata, amestecam si apoi se adauga 150 de grame de frisca batuta bine.

Am facut un sirop din vreo 150 ml zeama de compot de visine, am amestecat cu 2 linguri de zahar si am insiropat blatul

Apoi am adaugat crema facuta mai inainte

Peste crema lasata 30 min in frigider am pus un jeleu facut din 150 gr visine, 100 ml zeama de compot, amestecate cu un pliculetz de gelatina, lasat la rece intr-un castronel si apoi rasturnat jeleu peste crema.

Crema mousse de cafea: se pune gelatina la inmuiat in putintel lapte.

Se fierbe la bain marie laptele cu zaharul, ouale batute si cafeaua pana capata consistenta unei smantani. Se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei, se lasa amestecul la racit si apoi se adauga frisca batuta si bautura se amesteca si se adauga o mana de paiete de ciocolata alba.

Crema obtinuta se toarna in forma de tort, peste jeleu.


Se lasa la rece macar 2 ore si apoi se orneaza. Reteta Tort cu truffle creme si mousse de cafea a fost propusa de alina-lili

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Sos tartar cu patrunjel
1
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
2
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
5
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Parteneri
Drob de curcan in foietaj
Bucataras.RO

Drob de curcan in foietaj

Am sacrificat la mama zilele trecute trei curcani si am luat eu de la toti maruntaiele(ficat, pipota, inima) din care am...

Drob de curcan in foietaj
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta