Tort de albusuri

7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina. Se coace in tava unsa si in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 oua
  • 500 gr. zahar
  • 1 cana mare cu visine
  • 1 cu nuca taiata
  • 1 cu stafide
  • 1 cu rahat
  • un praf de copt
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr. unt
  • 2 foi Lica

Mod de preparare

7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina.

Se coace in tava unsa si infainata cam 30 minute la foc potrivit.


Crema: din cele 7 galbenusuri si inca doua oua intregi, 15 linguri zahar, doua linguri cacao se amesteca bine si se fierb la foc incet amestecind continuu.

Rece, se amesteca cu 300 gr. unt.


Asamblarea: se pune pe o foaie Lica o parte din crema, apoi se pune blatul de albusuri, din nou crema si cealalalta foaie Lica.
Se taie in patratele de dimensiunile dorite si se serveste. Se pastreaza la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci