Tort de capsuni cu ciocolata

1. Pe hartie de copt se deseneaza 3 cercuri (Ø 28 cm); se intoarce hartia pe dos se se asaza pe tavi. 2. Se topeste ciocolata la foc moale si se in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciocolata menaj
  • 600 g amestec de nuci
  • alune si migdale
  • macinate
  • 10 foi gelatina
  • 500 g capsuni
  • 400 g iaurt
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lamaie
  • 80 g zahar
  • 400 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

1. Pe hartie de copt se deseneaza 3 cercuri (Ø 28 cm); se intoarce hartia pe dos se se asaza pe tavi.

2. Se topeste ciocolata la foc moale si se inglobeaza amestecul de nuci.

3. Compozitia se asaza pe hartia de copt pregatita, sub forma de cercuri.

4. Se dau blaturile la frigider cca 2 ore.

5.Se inmoaie gelatina. Se curata capsunile si se taie cubuletele 2/3 din cantitate.

6. Se amesteca iaurtul cu branza, zahar, suc si coaja rasa de lamaie.

7. Se dizolva gelatina si se inglobeaza in crema de branza. Se inglobeaza si frisca batuta.

8. In 2/3 din cantitatea de crema se inglobeaza bucatile de capsuni.

9. Pe un platou se asaza un blat de ciocolata; deasupra se asaza 1/2 din crema de capsuni si al doilea blat.

10. Se continua cu restul de crema de capsuni si ultimul blat.

11. Crema pusa deoparte se asaza in mijlocul tortului si se da la frigider cca 2 ore.

12. Inainte de servire, se orneaza tortul cu restul de capsuni si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide