Tort de capsuni cu iaurt

1. Se incalzeste cuptorul 180 °C 2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele. 3. Se asaz

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 220 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 8 foi gelatina
  • 500 g iaurt
  • 200 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g capsuni
  • 150 ml sirop de capsuni
  • 1 plic Tort Gelee rosu

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul 180 °C

2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele.

3. Se asaza aluatul intr-o forma de tort ( Ø 28 cm) si se coace 35 min.

4. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

5. Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu 70 g zahar.

6. Se dizolva gelatina si se inglobeaza. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta cu zahar vanilat.

7. Blatul se asaza pe un platou si se asaza de jur imprejur inelul formei.

8. Se taie jumatati capsunile.

9. Se asaza cu partea taiata in exterior pe margine, respectiv pe blat.

10. Se asaza deasupra crema si se da la frigider cca 3 ore.

11. Se prepara glazura, sirop de capsuni si 50 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se lasa sa se intareasca.

12. Se decoreaza cu frunze de menta si capsuni, dupa fantezie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide