Tort de castane

Blatul. Se cresteaza coaja castanelor, dupa care se fierb o ora, apoi se curata de coaja si se pun intr-o cratita c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 50 castane
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g unt
  • baton vanilie
  • Pentru crema
  • 40 castane
  • 400 g zahar
  • 1 pahar apa
  • vanilie pentru sirop
  • 200 g unt
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Blatul.

Se cresteaza coaja castanelor, dupa care se fierb o ora, apoi se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie complet.

Se scurg bine de apa si se trec prin masina de tocat, apoi printr-o sita. Se amesteca cu zaharul pisat, vanilie si galbenusurile si se freaca bine devine ca o crema.

Se amesteca apoi cu untul frecat spuma si la urma cu albusurile batute spuma.

Compozitia se coace in doua forme unse cu unt de marime egala.

Cand sunt gata se lasa sa se raceasca, dupa care se umple cu crema de castane.

Crema.

Se fierb si se curata castanele ca la blat. Dupa ce se trec prin sita, piureul obtinut se amesteca cu siropul gros preparat din zahar, apa si vanilie. Siropul bine legat se toarna incet peste piureul de castane. Se pune compozitia pe foc impreuna cu vanilia, frecand mereu sa nu se prinda de fund si se tine pana se ingroasa. Se freaca untul, se amesteca cu castanele racorite, punand cate putin si se adauga romul picurand din cand in

cand, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise