Blatul. Se cresteaza coaja castanelor, dupa care se fierb o ora, apoi se curata de coaja si se pun intr-o cratita c
Blatul.
Se cresteaza coaja castanelor, dupa care se fierb o ora, apoi se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie complet.
Se scurg bine de apa si se trec prin masina de tocat, apoi printr-o sita. Se amesteca cu zaharul pisat, vanilie si galbenusurile si se freaca bine devine ca o crema.
Se amesteca apoi cu untul frecat spuma si la urma cu albusurile batute spuma.
Compozitia se coace in doua forme unse cu unt de marime egala.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca, dupa care se umple cu crema de castane.
Crema.
Se fierb si se curata castanele ca la blat. Dupa ce se trec prin sita, piureul obtinut se amesteca cu siropul gros preparat din zahar, apa si vanilie. Siropul bine legat se toarna incet peste piureul de castane. Se pune compozitia pe foc impreuna cu vanilia, frecand mereu sa nu se prinda de fund si se tine pana se ingroasa. Se freaca untul, se amesteca cu castanele racorite, punand cate putin si se adauga romul picurand din cand in
cand, dupa gust.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii