Se freaca galbenusurile cu zahar pana albesc, se amesteca alternativ cu albusurile batute spuma tare si faina. Compozitia se netezeste intr-o tava dre
Se freaca galbenusurile cu zahar pana albesc, se amesteca alternativ cu albusurile batute spuma tare si faina. Compozitia se netezeste intr-o tava dreptunghiulara de marima mai mica,tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor, se scoate pe un servet de bucatarie umed, se dezlipeste hartia de copt.
Intre timp se amesteca praful de budinca cu 100 ml lapte, se adauga restul de lapte, se fierbe amestecand continuu. Cand se ingroasa, se adauga jumatate din compozitia de castane, putin zahar, un praf de sare si cacao. Tava se tapeteaza cu folie folpack, lasand margini lungi peste inaltimea tavii. Piscotul se taie dupa marimea tavii pentru primul si ultimul blat. Primul blat se acopera cu un strat subtire de crema de castane. Din compozitia de castane ramasa se formeaza un rulou lung de 1 cm grosime care se asaza pe blatul din tava, apoi se acopera cu crema de castane. La randul ei, crema de castane se acopera cu al doilea blat care se preseaza putin. Se ridica marginile foliei si se acopera, se pune la frigider cel putin o zi pana se intareste.
In preziua servirii se pune pe un platou lung, se scoate folia, se orneaza cu frisca fixata cu putina gelatina dizolvata in lapte (sau fixator de spuma) si cu forme de inimioare din castane inmuiate in ciocolata.
Alte retete de torturi recomandate
Tort cu mere
Tort visine
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii