Se freaca galbenusurile cu zahar pana albesc, se amesteca alternativ cu albusurile batute spuma tare si faina. Compozitia se netezeste intr-o tava dre
Se freaca galbenusurile cu zahar pana albesc, se amesteca alternativ cu albusurile batute spuma tare si faina. Compozitia se netezeste intr-o tava dreptunghiulara de marima mai mica,tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor, se scoate pe un servet de bucatarie umed, se dezlipeste hartia de copt.
Intre timp se amesteca praful de budinca cu 100 ml lapte, se adauga restul de lapte, se fierbe amestecand continuu. Cand se ingroasa, se adauga jumatate din compozitia de castane, putin zahar, un praf de sare si cacao. Tava se tapeteaza cu folie folpack, lasand margini lungi peste inaltimea tavii. Piscotul se taie dupa marimea tavii pentru primul si ultimul blat. Primul blat se acopera cu un strat subtire de crema de castane. Din compozitia de castane ramasa se formeaza un rulou lung de 1 cm grosime care se asaza pe blatul din tava, apoi se acopera cu crema de castane. La randul ei, crema de castane se acopera cu al doilea blat care se preseaza putin. Se ridica marginile foliei si se acopera, se pune la frigider cel putin o zi pana se intareste.
In preziua servirii se pune pe un platou lung, se scoate folia, se orneaza cu frisca fixata cu putina gelatina dizolvata in lapte (sau fixator de spuma) si cu forme de inimioare din castane inmuiate in ciocolata.
Alte retete de torturi recomandate
Tort cu mere
Tort visine
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii