Tort de castane

Se freaca galbenusurile cu zahar pana albesc, se amesteca alternativ cu albusurile batute spuma tare si faina. Compozitia se netezeste intr-o tava dre

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • Pentru umplutura:
  • 250 g castane
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura rom
  • Putin zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru terminare:
  • 50 g ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita de pudra de gelatina
  • 50 ml lapte
  • Putin pireu de castane

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zahar pana albesc, se amesteca alternativ cu albusurile batute spuma tare si faina. Compozitia se netezeste intr-o tava dreptunghiulara de marima mai mica,tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor, se scoate pe un servet de bucatarie umed, se dezlipeste hartia de copt.

Intre timp se amesteca praful de budinca cu 100 ml lapte, se adauga restul de lapte, se fierbe amestecand continuu. Cand se ingroasa, se adauga jumatate din compozitia de castane, putin zahar, un praf de sare si cacao. Tava se tapeteaza cu folie folpack, lasand margini lungi peste inaltimea tavii. Piscotul se taie dupa marimea tavii pentru primul si ultimul blat. Primul blat se acopera cu un strat subtire de crema de castane. Din compozitia de castane ramasa se formeaza un rulou lung de 1 cm grosime care se asaza pe blatul din tava, apoi se acopera cu crema de castane. La randul ei, crema de castane se acopera cu al doilea blat care se preseaza putin. Se ridica marginile foliei si se acopera, se pune la frigider cel putin o zi pana se intareste.

In preziua servirii se pune pe un platou lung, se scoate folia, se orneaza cu frisca fixata cu putina gelatina dizolvata in lapte (sau fixator de spuma) si cu forme de inimioare din castane inmuiate in ciocolata.
Alte retete de torturi recomandate

Tort cu mere

Tort visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori