Tort de castane cu frisca

Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200 g castane cu coaja
  • 160 g zahar vanilat
  • 4 oua
  • Crema:
  • 100 g castane cu coaja
  • 100 g frisca batuta si indulcita
  • 1 lingura rom
  • Garnitura:
  • 200 g frisca indulcita

Mod de preparare

Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)

si se dau prin razatoare.

Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare.

Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema.

Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.

Crema. Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.
Pofta buna!

Alte retete prajituri:

Prajitura cu visine si iaurt

Coltunasi cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc