Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji
Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)
si se dau prin razatoare.
Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare.
Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema.
Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.
Crema. Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.
Pofta buna!
Alte retete prajituri:
Prajitura cu visine si iaurt
Coltunasi cu visine
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcAstazi a mirosit tare frumos la mine in bucatarie in timp ce placinta era in cuptor...nu mi-am dat insa imediat seama de ce...
Placinta cu mere
Comentarii