Se separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se incorporeaza galbenusurile, ame
Se separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se incorporeaza galbenusurile, amestecandu-se foarte bine. Se amesteca faina cu doua linguri de cacao si se adauga in compozitie, amestecand continuu. Se pune un praf de sare si esenta de vanilie si se lasa blatul la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se face un sirop din apa si o jumatate de cana de zahar. Se lasa vasul pe foc pana cand incepe sa se lege siropul, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si se lasa la racit. Pentru crema, se freaca ouale intregi cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se topeste ciocolata intr-un vas pus la bain-marie. Se incorporeaza ouale, amestecand foarte bine, pana cand crema incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit. Untul inmuiat se freaca spuma si se amesteca cu doua treimi din crema de ciocolata.
Blatul se taie in trei felii. Acestea se insiropeaza si se ung cu crema amestecata cu unt. Feliile de blat se suprapun. Se imbraca tortul in crema ramasa, cea fara unt, apoi se orneaza cu fulgi de migdale si patratele de ciocolata amaruie.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Tort de zmeura
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaDe obicei sambata cand sunt si eu acasa si am timp de bucatarit, imi place sa fac cate ceva din aluat dospit. Mai ales acum...
Placinta cu ceapaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii