Blatul: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curm
Blatul:
Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curmalele taiate foarte subtire. Din aceasta compozitie se coc trei blaturi.
Reci, blaturile se umplu cu crema.
Crema:
Galbenusurile cu zaharul, laptele si ciocolata rasa se fierb pe foc pana ce compozitia se ingroasa. Apoi racita, se include cate putin in untul spuma.
Deasupra se glaseaza cu fondant de ciocolata, de jur imprejur punandu-se o panglica de zahar ars ca sa se imbrace frumos tortul.
Se orneaza intr-o parte un nod de panglici de zahar ars, iar deasupra, intr-o parte, se face o crenguta cu o floare de lamaita din serbet alb.
Se mai poate aranja acest tort cu frisca deasupra si presarata cu curmale taiate foarte subtire - julien.
Fondantul:
Se pune la fiert zaharul cu apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul este foarte bine legat. Apoi se freaca cu ciocolata incalzita in cuptor si si glaseaza repede
tortul.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri gasiti aici:
Spuma de portocale
Tiramisu
Tort cu mere si crema de zahar ars
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii