Se prepara budinca din 800 ml lapte, zaharul necesar, si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calda, NU fierbinte, cand se intinde pe blat). F
Se prepara budinca din 800 ml lapte, zaharul necesar, si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calda, NU fierbinte, cand se intinde pe blat). Frisca se face conform instructiunilor de pe ambalaj (200 ml lapte, restul de zahar, intaritorul de frisca si se omogenizeaza). Se curata bananele si se taie rondele. Ananasul din compot se taie bucatele de dimensiune potrivita. Portocala se curata de coaja si se taie cubulete. Prima foaie de blat se insiropeaza cu 2-3 lingurite compot de ananas, apoi se adauga jumatate din cantitatea de budinca si se presara bucatile de ananas. Se aseaza urmatorul blat, se umezeste cu cateva lingurite de compot de ananas, se toarna restul de budinca, se pun rondelele de banane. Ultimul blat se insiropeaza cu compot de ananas si deasupra se toarna frisca preparata in prealabil.
Se orneaza cu bucatile de portocale si se lasa la racit
Alte retete de tort recomandate:
Tiramisu
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeNumai buna pentru o zi de post si rapid de executat, gata in maxim 15 minute.
Mancare de post- tocanita de ciuperci
Comentarii