Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 lingu
Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 linguri de zahar. Se da in clocot si se raceste.
Se taie merele si portocala felii si se aseaza intr-un castronel in straturi. Se toarna peste ele 'siropul' si se lasa la rece 20 de minute.
Intre timp se freaca galbenusurile cu praful de sare si se lasa la rece (vor capata o culoare mai vie).
Se caramelizeaza apoi 6 linguri de zahar intr-o cratita mai mare si se intinde pe peretii cratitei.
Se scot fructele din 'sirop' si se aseaza in cratita 'caramelizata', se pun peste ele 50 g unt si se dau la cuptor 20 minute.
Se bat bine albusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi galbenusurile, faina si 2 lingurite de 'sirop'.
Cand sunt gata se toarna peste fructe si se dau la cuptor pana se coace blatul.
Cand este copt se scoate pe o farfurie si se intoarce, astfel incat sa fie fructele deasupra.
Daca nu e suficient de insiropat, inainte sa fie scos din cratita se mai toarna din 'siropul' preparat mai inainte peste si in jurul blatului
Se poate servi simplu sau cu frisca
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii