Tort de iarna

Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 lingu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o portocala mare
  • 4 mere mai mici
  • scortisoara
  • vanilie
  • 3 cuisoare
  • esenta migdale
  • 150 ml vin alb dulce
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 linguri de zahar. Se da in clocot si se raceste.

Se taie merele si portocala felii si se aseaza intr-un castronel in straturi. Se toarna peste ele 'siropul' si se lasa la rece 20 de minute.

Intre timp se freaca galbenusurile cu praful de sare si se lasa la rece (vor capata o culoare mai vie).

Se caramelizeaza apoi 6 linguri de zahar intr-o cratita mai mare si se intinde pe peretii cratitei.

Se scot fructele din 'sirop' si se aseaza in cratita 'caramelizata', se pun peste ele 50 g unt si se dau la cuptor 20 minute.

Se bat bine albusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi galbenusurile, faina si 2 lingurite de 'sirop'.

Cand sunt gata se toarna peste fructe si se dau la cuptor pana se coace blatul.

Cand este copt se scoate pe o farfurie si se intoarce, astfel incat sa fie fructele deasupra.

Daca nu e suficient de insiropat, inainte sa fie scos din cratita se mai toarna din 'siropul' preparat mai inainte peste si in jurul blatului


Se poate servi simplu sau cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!