Tort de iarna

Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 lingu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o portocala mare
  • 4 mere mai mici
  • scortisoara
  • vanilie
  • 3 cuisoare
  • esenta migdale
  • 150 ml vin alb dulce
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 linguri de zahar. Se da in clocot si se raceste.

Se taie merele si portocala felii si se aseaza intr-un castronel in straturi. Se toarna peste ele 'siropul' si se lasa la rece 20 de minute.

Intre timp se freaca galbenusurile cu praful de sare si se lasa la rece (vor capata o culoare mai vie).

Se caramelizeaza apoi 6 linguri de zahar intr-o cratita mai mare si se intinde pe peretii cratitei.

Se scot fructele din 'sirop' si se aseaza in cratita 'caramelizata', se pun peste ele 50 g unt si se dau la cuptor 20 minute.

Se bat bine albusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi galbenusurile, faina si 2 lingurite de 'sirop'.

Cand sunt gata se toarna peste fructe si se dau la cuptor pana se coace blatul.

Cand este copt se scoate pe o farfurie si se intoarce, astfel incat sa fie fructele deasupra.

Daca nu e suficient de insiropat, inainte sa fie scos din cratita se mai toarna din 'siropul' preparat mai inainte peste si in jurul blatului


Se poate servi simplu sau cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Revin cu reteta mea preferata: cheesecake cu ciocolata! Este un adevarat deliciu si ma bucur ca in sfarsit o impart si cu...

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori