Se alege o cratita potrivita in diametru in care se pun 8 linguri de zahar si 8 linguri de ulei. Se pune cratita in cuptor si se lasa la foc mic, pa
Se alege o cratita potrivita in diametru in care se pun 8 linguri de zahar si 8 linguri de ulei.
Se pune cratita in cuptor si se lasa la foc mic, pana se caramelizeaza zaharul. Atentie, zaharul nu trebuie lasat sa se caramelizeze prea tare.
Intre timp se curata merele, se scobesc si se umplu cu nuca, stafide, un virf de cutit de margarina, se pune deasupra scortisoara.
Se scoate cratita cu zaharul caramelizat de la cuptor. Se asaza merele umplute in cratita (vertical), unul linga altul pina se ocupa tot spatiul. Se dau la cuptor pana se coc. Atentie merele nu trebuie sa se coaca foarte tare. Ele trebuie sa-si pastreze forma si sa nu se farime dupa coacere. Pina se coc merele se prepara un pandispan din 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar si 1 plic praf de copt. Albusurile se bat separat si galbenusurile impreuna cu zaharul tot separat, dupa care se amesteca intre ele si se adauga faina si praful de copt, dupa care se mai bat putin. Dupa ce s-au copt, se scoate cratita cu merele umplute din cuptor si se toarna pandispanul peste merele coapte, dupa care se pune din nou la cuptor, pina se coce pandispanul. Dupa ce s-a copt pandispanul, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna incet pe un platou. Se orneaza cu frisca si cu ciocolata rasa. Se da la frigifer si se lasa 2 ore.
Se serveste rece.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii