Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot s
Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot si se scurg, timp in care se pun sase linguri de zahar intr-o oala cu peretii inalti, se tine oala pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, apoi se adauga untul si se intinde pe toata suprafata oalei, dupa care se ia de pe foc. Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra lor un aluat de pandispan si se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute. Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna dupa ce s-a insiropat pe un platou, se acopera cu frisca si se lasa la rece doua ore.
Pofta buna!
Alte retete culinare:
Pandispan cu visine caramelizate
Prajitura cu capsuni si frisca
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii