Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi. Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cubu
Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi.
Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cuburi, apoi se scurg de zeama prin sita.
Se fierbe zaharul in apa pana se leaga bine, apoi se pun merele si gutuile in el, precum si coaja de portocala, migdalele si fisticurile taiate ca taieteii, coaja de lamaie si zeama ci, lasand compozitia sa fiarba pana scade.
Se asaza compozitia rece pe o farfurie mare rotunda, dandu-i-se forma de tort cu un cutit.
Se tine la loc zvantat 1-2 zile, sa se usuce, inainte de servire se decoreaza cu migdale intregi, fisticuri si diferite dulceturi.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii