Tort de portocale

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si blatul racit se taie orizont

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • Crema:
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • vanilie
  • 150 g stafide
  • 200 g coaja de portocale zaharisita
  • miezul de la 6 portocale
  • 150 g migdale
  • 15 foi gelatina
  • 750 ml apa clocotita
  • 3 cesti frisca
  • 6 linguri rom
  • 3 linguri esenta portocale
  • Garnitura:
  • crema
  • felii de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina.

Se coace compozitia si blatul racit se taie orizontal in trei.

Crema. Se amesteca si se fierb galbenusurile si cu zaharul, in bain marie, pana se ingroasa, apoi se adauga laptele si vanilia fierbandu-se in continuare.

Cand este gata se da deoparte si se bate pana este aproape racita.

Se adauga albusurile spuma, stafidele, coaja de portocale zaharisita taiata cuburi, miezul de la portocale taiat bucatele, migdalele curatate si taiate subtire, gelatina, apa clocotita, frisca, romul si esenta de portocale, amestecand compozitia tot timpul.

Se umplu feliile de blat cu crema si tot cu crema se si

acopera si se decoreaza cu felii de portocala fara pielite.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori