Tort de portocale

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si blatul racit se taie orizont

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • Crema:
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • vanilie
  • 150 g stafide
  • 200 g coaja de portocale zaharisita
  • miezul de la 6 portocale
  • 150 g migdale
  • 15 foi gelatina
  • 750 ml apa clocotita
  • 3 cesti frisca
  • 6 linguri rom
  • 3 linguri esenta portocale
  • Garnitura:
  • crema
  • felii de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina.

Se coace compozitia si blatul racit se taie orizontal in trei.

Crema. Se amesteca si se fierb galbenusurile si cu zaharul, in bain marie, pana se ingroasa, apoi se adauga laptele si vanilia fierbandu-se in continuare.

Cand este gata se da deoparte si se bate pana este aproape racita.

Se adauga albusurile spuma, stafidele, coaja de portocale zaharisita taiata cuburi, miezul de la portocale taiat bucatele, migdalele curatate si taiate subtire, gelatina, apa clocotita, frisca, romul si esenta de portocale, amestecand compozitia tot timpul.

Se umplu feliile de blat cu crema si tot cu crema se si

acopera si se decoreaza cu felii de portocala fara pielite.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci