Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si blatul racit se taie orizont
Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina.
Se coace compozitia si blatul racit se taie orizontal in trei.
Crema. Se amesteca si se fierb galbenusurile si cu zaharul, in bain marie, pana se ingroasa, apoi se adauga laptele si vanilia fierbandu-se in continuare.
Cand este gata se da deoparte si se bate pana este aproape racita.
Se adauga albusurile spuma, stafidele, coaja de portocale zaharisita taiata cuburi, miezul de la portocale taiat bucatele, migdalele curatate si taiate subtire, gelatina, apa clocotita, frisca, romul si esenta de portocale, amestecand compozitia tot timpul.
Se umplu feliile de blat cu crema si tot cu crema se si
acopera si se decoreaza cu felii de portocala fara pielite.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii