Tort de portocale

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se imbraca o forma de tort cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • 1 jumatate de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 lingura faina
  • 250 gr zahar
  • 5 portocale
  • 250 gr margarina
  • 5 galbenusuri
  • 300 gr frisca
  • felii de portocale

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se imbraca o forma de tort cu hartie pergament, bine unsa cu margarina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Separat, se amesteca intr-un vas, zaharul, galbeusruile de ou, faina si sucul de portocale. Se lasa la foc mic pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte. Margarina se freaca spuma, se amesteca cu coaja de portocale, apoi se adauga putin cate putin la crema racita. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se taie blatul in doua foi, iar restul se intinde deasupra.

Se garniseste cu felii de portocale si frisca, dupa preferinta si gustul fiecaruia. Alte retete de dulciuri:

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc