Tort de portocale

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se imbraca o forma de tort cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • 1 jumatate de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 lingura faina
  • 250 gr zahar
  • 5 portocale
  • 250 gr margarina
  • 5 galbenusuri
  • 300 gr frisca
  • felii de portocale

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se imbraca o forma de tort cu hartie pergament, bine unsa cu margarina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Separat, se amesteca intr-un vas, zaharul, galbeusruile de ou, faina si sucul de portocale. Se lasa la foc mic pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte. Margarina se freaca spuma, se amesteca cu coaja de portocale, apoi se adauga putin cate putin la crema racita. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se taie blatul in doua foi, iar restul se intinde deasupra.

Se garniseste cu felii de portocale si frisca, dupa preferinta si gustul fiecaruia. Alte retete de dulciuri:

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci