Tort de Sf. Elena

Tort de Sf. Elena este un tort delicios. Aceasta reteta de tort poate fi pregatita si cu alte ocazii, nu doar de Sf Constantin si Elena.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de Sf. Elena

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • Pentru crema de capsuni:
  • 1/2 kg capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri nutela
  • 1 plic gelatina
  • Pentru decor:
  • frisca
  • grilaje de ciocolata
  • capsuni
  • bomboane argintii

Mod de preparare

Tort de Sf. Elena este un tort delicios. Aceasta reteta de tort poate fi pregatita si cu alte ocazii, nu doar de Sf Constantin si Elena. Mai intai se pregateste blatul.

Albusurile se bat spuma cu un pic de sare.Se adauga apoi zaharul, in ploaie, galbenusurile cate o bucate si apoi restul ingredientelor.

Din aceasta compozitie turnam cateva linguri intr-o forma mai mica, in forma de inimioara mai mica, iar restul intr-o forma mai mare. Ambele forme se captusesc cu hartie de copt si se dau la cuptor o jumatate de ora.

Dupa ce s-au racit se taie blaturile.Cel mic in trei, iar cel mare in doua.Cat timp se raceste blatul putem pregati crema de ciocolata.

Ciocolata si crema de ciocolata se topesc la baie de aburi si se amesteca apoi cu frisca lichida. Cand cicolata s-a racorit o amestecam cu frisca batuta.Se adauga apoi si gelatina si se da la rece.

Se prepara si crema de capsuni. Capsunele zdrobite, amestecate cu zahar pudra se freaca bine cu frisca si gelatina si se da la rece.Cand toate sunt gata trecem la asamblarea tortului.
Blaturile insiropate (cu sirop facut din cateva capsune zdrobite, apa si zahar) se ung cu crema,alternativ, Primul blat se unge cu crema de ciocolata, urmatorul cu crema de capsuni si tot asa pana terminam toate blaturile.


Tort de Sf. Elena se orneaza cu frisca si grilaje facute din ciocolata topita, bomboane argintii si capsune. Se tine la rece inainte de a fi servit.
Alte retete de torturi recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc