Tort de Sf. Elena

Tort de Sf. Elena este un tort delicios. Aceasta reteta de tort poate fi pregatita si cu alte ocazii, nu doar de Sf Constantin si Elena.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de Sf. Elena

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • Pentru crema de capsuni:
  • 1/2 kg capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri nutela
  • 1 plic gelatina
  • Pentru decor:
  • frisca
  • grilaje de ciocolata
  • capsuni
  • bomboane argintii

Mod de preparare

Tort de Sf. Elena este un tort delicios. Aceasta reteta de tort poate fi pregatita si cu alte ocazii, nu doar de Sf Constantin si Elena. Mai intai se pregateste blatul.

Albusurile se bat spuma cu un pic de sare.Se adauga apoi zaharul, in ploaie, galbenusurile cate o bucate si apoi restul ingredientelor.

Din aceasta compozitie turnam cateva linguri intr-o forma mai mica, in forma de inimioara mai mica, iar restul intr-o forma mai mare. Ambele forme se captusesc cu hartie de copt si se dau la cuptor o jumatate de ora.

Dupa ce s-au racit se taie blaturile.Cel mic in trei, iar cel mare in doua.Cat timp se raceste blatul putem pregati crema de ciocolata.

Ciocolata si crema de ciocolata se topesc la baie de aburi si se amesteca apoi cu frisca lichida. Cand cicolata s-a racorit o amestecam cu frisca batuta.Se adauga apoi si gelatina si se da la rece.

Se prepara si crema de capsuni. Capsunele zdrobite, amestecate cu zahar pudra se freaca bine cu frisca si gelatina si se da la rece.Cand toate sunt gata trecem la asamblarea tortului.
Blaturile insiropate (cu sirop facut din cateva capsune zdrobite, apa si zahar) se ung cu crema,alternativ, Primul blat se unge cu crema de ciocolata, urmatorul cu crema de capsuni si tot asa pana terminam toate blaturile.


Tort de Sf. Elena se orneaza cu frisca si grilaje facute din ciocolata topita, bomboane argintii si capsune. Se tine la rece inainte de a fi servit.
Alte retete de torturi recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Tarta cu dovlecei si bacon
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei si bacon

Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac...

Tarta cu dovlecei si bacon
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola