Pentru tortul de nuci se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat pana se fac ca o crema. Se adauga faina, pesmetul din cernut, nucile trecute prin masina de tocat.
Pentru tortul de nuci se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat pana se fac ca o crema. Se dauga faina, pesmetul din cernut, nucile trecute prin masina de tocat si la urma albusurile spuma. Se unge forma de tort bine cu unt. Se toarna compozitia, se da la cuptor circa o ora, la foc potrivit. Dupa ce tortul s-a racit, se taie in doua, se stropesc amandoua jumatatile cu un sirop cu rom sau cu lichior si se umple cu crema de nuci, apoi se glaseaza.
Pentru crema de nuci se oparesc nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar. Se amesteca adaugand putin rom si cand s-a mai racorit, doua galbenusuri. Se freaca bine pana devine spumoasa.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii