Tort din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsuni

Tortul din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsuni este un adevarat deliciu. Este o reteta de tort cu blaturi de biscuiti si nuci, cu aroma proaspata de capsuni.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsuni

Ingrediente

  • (ptr forma cu diametrul de 24 cm)
  • ptr blat ne trebuie cca. 300 g biscuiti fragezi
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g miez de nuca maruntit fin
  • 2 biscuiti sanvici cu diametrul formei
  • crema:
  • 400 g smantana
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • un borcanel de dulceata de capsuni
  • zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina (10 g)
  • decor:
  • 100 g ciocolata alba si cateva capsuni

Mod de preparare

1. Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta cu untul si ciocolata topite si cu miezul de nuca. Se toarna compozitia in forma apoi se preseaza cu o lingura pana ce obtinem un blat uniform. Se da un pic la rece.

2. Preparam crema mixand smantana cu zaharul vanilat si branza de vaci apoi adaugam si dulceata de capsuni. Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in fir subtire in compozitia de branza. Se toarna jumatate de cantitate peste blatul de biscuiti apoi se vine deasupra cu un biscuit, se preseaza usor cu mana, se toarna si restul de compozitie, se vine deasupra cu al 2 lea biscuit.

3. Se topeste ciocolata alba la bain marin si se toarna calda deasupra apoi se decoreaza cu jumatati de capsuni proaspete. Se lasa de seara pana a 2 zi la frigider apoi il portionam in felii subtiri, dupa ce l-am lasat la temperatura camerei cateva minute.
Pofta buna!
Produsul ales;
http://shabbychicshop.ro/fete-perna/597-fata-perna-matlasata-albastra-cu-trandafiri-si-carouri.html


Tortul de biscuiti cu dulceata de capsuni se serveste la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide